Over de DijkenwaardPas

De gemeenten Heerhugowaard en Langedijk zijn samen verder gegaan als de gemeente Dijk en Waard. Daarom gaan nu ook de Huygenpas en Meedoenpas samen en is er vanaf 1 januari 2023 de DijkenwaardPas. De gemeente Dijk en Waard heeft voor mensen met een laag inkomen en vermogen een tegoed op de DijkenwaardPas gezet. Je kunt zelf kiezen waar je dit geld aan uitgeeft.

Wat is de DijkenwaardPas?

Op de DijkenwaardPas staan verschillende tegoeden. Een tegoed is een digitaal geldbedrag. Deze tegoeden kun je uitgeven bij (sport)verenigingen en culturele organisaties. Zo kun je bijvoorbeeld naar de bioscoop gaan of zwemles nemen. Er zijn heel veel verenigingen en organisaties die meedoen. Wil jij weten welke verenigingen en organisaties meedoen in de gemeente Dijk en Waard?

Bekijk het aanbod

Wie krijgt een DijkenwaardPas?

De gemeente Dijk en Waard geeft deze pas aan inwoners met een laag inkomen en vermogen. Misschien heb jij ook recht op deze pas. De gemeente Dijk en Waard werkt met een inkomenseis en vermogenseis. Dit hangt af van jouw situatie en huishouden. In het overzicht met bijstandsnormen kun je zien of jij ook recht hebt op een gratis DijkenwaardPas.

Bijstandsnormen

Waar kan ik de DijkenwaardPas gebruiken?

Je kunt het tegoed op je pas uitgeven bij bijvoorbeeld het theater, de bioscoop, sportverenigingen en cultuurverenigingen, de ijsbaan in Alkmaar en nog veel meer! Kijk bij het aanbod op deze website om te weten welke verenigingen en organisaties aangesloten zijn bij de DijkenwaardPas. Je hebt hiervoor geen pincode nodig!

Bekijk het aanbod

Hoe kom ik aan de DijkenwaardPas?

Krijg je een bijstandsuitkering? Dan wordt de pas automatisch naar je opgestuurd. Je hoeft hier helemaal niks voor te doen.

Heb je geen pas gehad maar denk je er wel recht op te hebben? Vraag de DijkenwaardPas dan aan. Kijk eerst bij de bijstandsnormen of je recht hebt op een DijkenwaardPas.

DijkenwaardPas aanvragen